Memoriam Walking Festival 2022 – 8 έως 18 Ιουλίου 2022 στη Λευκάδα.

Το Memoriam Walking Festival 2022 θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 18 Ιουλίου 2022 στο νησί της Λευκάδας, με θέμα την ιστορία του νησιού όπως αυτή θα παρουσιαστεί μέσα από εικαστικά έργα, αφηγήσεις, ηχοτοπία και μουσικές συνθέσεις . Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στη πλατεία Σικελιανού, την αυλή Μουσείου Ορφέα, την οικία Διονυσίας Βλάχου, την  πλατεία Φιλαρμονικής, την πλατεία Μαρκά και τα Παλαιά Δικαστήρια.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο παραδοσιακό Λευκαδίτικο σπίτι της Διονυσίας Βλάχου, το οποίο είναι ένας από τους σταθμούς της περιπατητικής διαδρομής, επί της οδού Δημήτρη Βερροιώτη, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 20.00. Την ημέρα των εγκαινίων οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους συντελεστές του φεστιβάλ σε κάθε σταθμό, ενώ από τις 20.00-22.00 στο σταθμό της πλατείας της Φιλαρμονικής θα μπορούν να μπουν στο ιστορικό κτίριο και να παρακολουθήσουν την μουσική πρόβα που θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Παράλληλα με τον κεντρικό προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν 2 οργανωμένοι περίπατοι ανοιχτοί στο κοινό.

-Ιστορικός περίπατος στα ταφικά μνημεία του νεκροταφείου Λευκάδας από το εκκλησάκι του νεκροταφείου Λευκάδας, το Σάββατο 9 Ιουλίου στις 19.00 το απόγευμα. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση του κοινού στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα, ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός στο κοινό, μόνο για εκείνη την ημέρα, από τις 20.00 μέχρι τις 22.00.

-Ηχητικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο και τα εκθέματα, Κυριακή 10 Ιουλίου, 09.30 το πρωί, με έναρξη από την είσοδο του κεντρικού πεζόδρομου.

Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με το Διεθνές Συμπόσιο «Πρακτικές του περπατήματος: Tέχνη, κοινωνικές δράσεις, προφορική ιστορία» σε συνεργασία με την πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Συγχρόνως η έκθεση θα παρουσιάζεται ψηφιακά, με την μορφή διαδραστικού χάρτη στο https://www.memoriamlefkada.org/.

Το Memoriam Walking Festival είναι μια διοργάνωση της ΑΜΚΕ AMAKA με την υποστήριξη του Δήμου Λευκάδας και της πρωτοβουλίας για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.

Ώρες Λειτουργίας :
Όλη την ημέρα (στα παλιά δικαστήρια και στην οικία 20.30 με 23.00)

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος