Κύκλος Συναυλιών “To piano στα forte του”

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, πλέον στον Πειραιά και την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη». 

Για μια ακόμα χρονιά ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους πιανίστες με διεθνή καριέρα: με αξιοσέβαστες σπουδές, βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και ηχογραφούν για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εργάζονται και διαμένουν εκτός Ελλάδας διαγράφοντας μια αξιοθαύμαστη σταδιοδρομία.

Στις 25 Μαΐου εμφανίζεται ο πολυβραβευμένος νεαρός Γρηγόρης Ιωάννου. Ο βιρτουόζος πιανίστας σπούδασε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς της Ευρώπης, ενώ έχει ήδη εμφανιστεί με επιτυχία σε όλες τις σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας. Στις 25 Μαΐου, ο Ιωάννου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ρωσικής μουσικής που εκτείνεται σε περίοδο 50 χρόνων: από τον διαλογισμό του Τσαϊκόφσκι, μέσω της Φαντασίας του Σκριάμπιν, και δύο σπουδών και της δεύτερης σονάτας του Ραχμάνινωφ, θα καταλήξει στην έβδομη σονάτα του Προκόφιεφ.

Κύκλος Συναυλιών  “To piano στα forte του”

Η χαρισματική Αγάπη Τριανταφυλλίδη, μόνιμη κάτοικος Κολωνίας, παίρνει την σκυτάλη την 1η Ιουνίου. Με καταγωγή από την Πρέβεζα, η αισθαντική πιανίστα ζει και εργάζεται από το 2008 στην Κολωνία της Γερμανίας, όπου και σπούδασε. Έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε σημαντικά ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ. Την 1η Ιουνίου, η Τριανταφυλλίδη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μινιατούρες από την προκλασσική εποχή ως τον 20ό αιώνα: δύο σονάτες του Scarlatti, δύο έργα του Liszt, τις δύο πρώτες μπαλλάντες του Chopin, δύο σπουδές του Σκριάμπιν, τους 8 νησιώτικους χορούς του Κωνσταντινίδη και τους 3 αργεντίνικους χορούς του Ginastera.

Κύκλος Συναυλιών  “To piano στα forte του”

Στις 8 Ιουνίου εμφανίζεται ο ιδιαίτερος Γιώργος Φράγκος από το Βερολίνο. Μετά από σπουδές σε Ισπανία και Βιέννη, ο αθηναίος πιανίστας έχει εγκατασταθεί στο Βερολίνο. Παράλληλα με τις σπουδές του, κέρδισε σημαντικά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και εμφανίζεται τόσο σε ρεσιτάλ όσο και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε σημαντικές ευρωπαϊκές αίθουσες. O Φράγκος θα παρουσιάσει στις 8 Ιουνίου την τέταρτη παρτίτα του Bach, τις Εικόνες του Debussy, και την φαντασία σαν σονάτα του Δάντη του Liszt.


Κύκλος Συναυλιών  “To piano στα forte του”

Ο κύκλος κλείνει με το ρεσιτάλ του διεθνή Στέφανου Θωμόπουλου στις 15 Ιουνίου. Ο Θεσσαλονικιός πιανίστας έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστη σταδιοδρομία με συναυλίες ανά τον κόσμο, τόσο σε ρεσιτάλ και μουσική δωματίου παραδοσιακής μορφής όσο και σε πειραματικές συναυλίες σε συνδυασμό συχνά με άλλες τέχνες, σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις. O Στέφανος Θωμόπουλος θα παρουσιάσει στις 15 Ιουνίου ένα ρομαντικό -παρά τα έργα του 20ού αιώνα!- πρόγραμμα με επίκεντρο τον Liszt: τις δύο μπαλλάντες του Liszt και μία παράφραση σε όπερα του Wagner, Le vent του Alkan από τον 19ο αιώνα, ενώ στο δεύτερο μέρος του ρεσιτάλ θα ακουστούν η Μαντινάδα του Κουμεντάκη, τρία σύντομα κομμάτια του Ligeti και ο εμβληματικός Πετρούσκα του Στραβίνσκυ.

Κύκλος Συναυλιών  “To piano στα forte του”

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

5 ευρώ (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ)

10 ευρώ(γενική είσοδος), 15 ευρώ (διακεκριμένη θέση)

20 ευρώ(οικογενειακό), και 40 ευρώ(τα πέντε ρεσιτάλ).

Χώρος: Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159

Ώρα Έναρξης :20:30

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/music/peiraikos-syndesmos/to-piano-sta-forte-tou/

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.facebook.com/PianoStaForte

instagram: @topiano_stafortetou

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος