Κινηματογραφικό αφιέρωμα «Η κωμωδία αλά Ιταλικά, Έκδοση 2.0»

«Όποιος έχει το θάρρος να γελά, κυριαρχεί τον κόσμο!». Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα διοργανώνει για τις καλοκαιρινές βραδιές το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Η κωμωδία αλά Ιταλικά, Έκδοση 2.0», που θα αρχίσει να μεταδίδεται από την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 23:00, από την EΡT2.

Κάθε Τρίτη, επί τέσσερις εβδομάδες, θα μεταδίδεται μια Ιταλική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους με τη σφραγίδα ποιότητας του Istituto Luce – Cinecittà.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει με την ταινία Il campione | Πρωταθλητής του Λεονάρντο Ντ’ Αγκοστίνι (2019), μια ιστορία  ενός νέου ποδοσφαιριστή που αλλάζει πορεία στην ζωή του χάρη στην καθοριστική επιρροή του καθηγητή του.

Η δεύτερη ταινία είναι το Latin lover | Ένας λατίνος εραστής (Κριστίνα Κομεντσίνι, 2015), μια λεπτή σάτιρα του κόσμου του κινηματογράφου και των γυναικών, με την Βίρνα Λίζι στην τελευταία της εμφάνιση και ένα διεθνές καστ γυναικών που πλαισιώνει τον Φραντσέσκο Σάνα, σύμβολο του περασμένου μεγαλείου του Ιταλικού σινεμά.

Ακολουθεί η ταινία Moglie e marito | Οι σύζυγοι, πρώτη ταινία του Σιμόνε Τζορντάνο (2017), διασκεδαστική κωμωδία που σαρκάζει τον κόσμο της τηλεόρασης και τις Αμερικάνικες ιατρικές σειρές με την εμβληματική ερμηνεία του Πιερφραντσέσκο Φαβίνο.

Τέλος, η ταινία Ma cosa ci dice il cervello | Κάντε στην μπάντα (Ρικάρντο Μιλάνι, 2019) με την ασυγκράτητη Πάολα Κορτελέζι να ακροβατεί στο ρόλο ενός μυστικού πράκτορα με διπλή ταυτότητα διορθώνοντας με την άγαρμπη συμπεριφορά της τα κακώς κείμενα της σύγχρονης κοινωνίας.

Για δυο εβδομάδες, από τις 14 έως τις 29 Ιουλίου 2020,  οι ταινίες αυτές μαζί με τις τέσσερις επιπλέον ταινίες που ακολουθούν, θα είναι διαθέσιμες από τα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ – ERTFLIX σε iOS, AOSP, Browsers, HybridTV.

Οι τέσσερις επιπλέον ταινίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά από τα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ και για την ελληνική επικράτεια.

Io sono Tempesta | Ονομάζομαι Τεμπέστα (Ντανιέλε Λουκέτι, 2019), κοινωνική σάτιρα εφ’ όλης της ύλης με τη σπουδαία ερμηνεία του Μάρκο Τζαλίνι.

Momenti di trascurabile felicità | Στιγμές ασήμαντης ευτυχίας (Ντανιέλε Λουκέτι, 2019), με πρωταγωνιστή τον Πιφ, που λαμβάνει ειδική άδεια από τον Παράδεισο για να παρακολουθήσει, δίχως αυταπάτες, τη ζωή του να κυλάει μπροστά στα μάτια του σε μια ώρα και τριάντα δυο λεπτά.

Bangla | Μπάνγκλα, πρώτη ταινία του νεαρού Ιταλού σκηνοθέτη Phaim Bhuiygan (2019), με οικογενειακή καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο οποίος αφηγείται με αθώο και τρυφερό τόνο ιστορίες ένταξης και διαπολιτισμικής προσαρμογής.

Ammore e malavita | Αγάπη και έγκλημα (Mανέτι Μπρος, 2017), ναπολιτάνικη μουσική ταινία που τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και πέντε David di Donatello.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα «Η κωμωδία α λα Ιταλικά, Έκδοση 2.0»

Κάθε Τρίτη στις 23:00, από την ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος