Η παράσταση της ΚΣΟΤ “Growing!” στην Πειραιώς 260

Mία μοναδική παράσταση, με τη νέα γενιά των Ελλήνων χορευτών, παρουσιάζει η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), με Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Η παράσταση “Growing “παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄,στις 4,5 & 6 Ιουλίου 2019 στις 21:00.

Μία παράσταση που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή, στην πορεία ενός χορευτή, αυτήν ακριβώς πριν από την “εκτίναξή” του στον επαγγελματικό στίβο με όλα τα εφόδια που του έχει δώσει η σπουδή του μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα της ηλικίας, ιδανικά συνδυασμένη με την ωριμότητα διακεκριμένων χορογράφων.

Στο Growing! της ΚΣΟΤ οι πέντε χορογράφοι Γιάννης Μανταφούνης, Cyril Baldy, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Χρήστος Παπαδόπουλος και Αντώνης Φωνιαδάκης υφαίνουν, άλλοι με εσωτερικούς  και άλλοι με φρενήρεις ρυθμούς, τον καμβά μιας σφιχτοδεμένης παρουσίασης υψηλών απαιτήσεων.

Η παράσταση της ΚΣΟΤ “Growing!” στην Πειραιώς 260

Οι επιλεγμένοι νέοι χορευτές της ΚΣΟΤ, στο Growing!,  θα χορέψουν έργα που είτε δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, είτε δημιουργήθηκαν για διάσημα χορευτικά σχήματα του εξωτερικού.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Σύγχρονος Χορός: Θεωρία και Πράξη» της ΚΣΟΤ, που εντάσσεται  στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

4, 5 & 6 Ιουλίου 2019, στις 21:00, Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄

Παράσταση με τα έργα:

Cyril Baldy – A dance for many

Μαρκέλλα Μανωλιάδη – In between

Χρήστος Παπαδόπουλος – ΑΣΚΗΣΗ27

Αντώνης Φωνιαδάκης – KOSMOS

και

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Άνοιγμα στην Πόλη»

4, 5 & 6 Ιουλίου 2019,  20:30, προαύλιος χώρος, Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄ &

7 Ιουλίου 2019, στις 19:00,  Πεζόδρομος Ερμού & Αγ. Ασωμάτων, Θησείο

Διαδραστική παράσταση: Γιάννης Μανταφούνης – One One One

 4, 5 & 6 Ιουλίου 2019, στις 21:00,  Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄

Η παράσταση της ΚΣΟΤ “Growing!” στην Πειραιώς 260

Η παράσταση/τα έργα

  • Cyril Baldy

A dance for many

Ο Cyril Baldy, χορευτής με μακρόχρονη θητεία κοντά στον William Forsythe,  έχει  αναπτύξει  μια χορογραφική μέθοδο που ονομάζει Spanging The Berg ή The Theory of Whatever. Στα έργα του κυριαρχεί η ευρηματικότητα και μια έντονα κινητική χορογραφική γλώσσα. Το έργο που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της παράστασης της ΚΣΟΤ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τους χορευτές. Οι ερμηνευτές κινούνται σ’ ένα φανταστικό ορίζοντα όπου η κίνηση συναντά την αφήγηση του σώματος.

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Cyril Baldy

ΜΟΥΣΙΚΗ: Cyril Baldy

Συμμετέχουν 11 νέοι ερμηνευτές

 Μαρκέλλα Μανωλιάδη

In between

Ο παλμός των σωμάτων και η καταιγιστική ταχύτητα της κίνησης μεταπλάθονται σε μια ριπή χορογραφικού ανέμου σ’ αυτό το σύντομο χορογραφικό έργο για 16 νέους χορευτές που χτίστηκε πάνω στην ανασύνθεση του μοναδικού έργου του Antonio Vivaldi «Οι τέσσερις εποχές» από τον Max Richter. Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη αντιμετωπίζει τη μουσική ως την αστείρευτη πηγή έμπνευσης στην οποία ο χορός ανατρέχει κάθε τόσο για να τροφοδοτήσει την ορμητικότητά του.

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

ΜΟΥΣΙΚΉ: Max Richter, ανασύνθεση του έργου του A. Vivaldi  «Οι τέσσερις εποχές»

Συμμετέχουν: 16 νέοι ερμηνευτές

Χρήστος Παπαδόπουλος

ΑΣΚΗΣΗ27

Στα έργα του ο Χρήστος Παπαδόπουλος φτιάχνει μινιμαλιστικά, αφαιρετικά σύμπαντα κατασκευασμένα από λεπτομερή χορογραφική δουλειά, μουσικότητα και ποιητική. Η ΑΣΚΗΣΗ27 διερευνά τον συγχρονισμό και συντονισμό ενός συνόλου 27 χορευτών, υπό τους ήχους της απόκοσμης μουσικής του Coti K. Ο χορός αποσπά από τη φυσική πραγματικότητα εικόνες απρόσμενων συγχρονισμών μέσα στο πλήθος και, αναδεικνύοντάς τις, αποκαλύπτει τους μυστικούς νόμους της συνύπαρξης. Οι εικόνες που αναδεικνύονται απελευθερώνουν το βλέμμα και του επιτρέπουν να ταξιδέψει, όπως οι σχηματισμοί των πουλιών στη φύση.

«ΑΣΚΗΣΚΗ 27»

ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: Χρήστος  Παπαδόπουλος

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Χαρά Κότσαλη

ΜΟΥΣΙΚΗ: CotiK

Συμμετέχουν 27 νέοι ερμηνευτές

  • Αντώνης Φωνιαδάκης

KOSMOS

Αναζητώντας το αντίβαρο στην ανθρώπινη υπερδραστηριότητα, ο διαπρεπής χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης προβάλλει τον λυρισμό για να μετατρέψει τη φρενήρη κίνηση σε έναν χαρούμενο, ενωτικό και απελευθερωτικό χορό. Ο χρόνος διαστέλλεται για να δημιουργηθεί μια συνθήκη. Το KOSMOS είναι ένας ύμνος στον κόσμο και τον άνθρωπο που τον κατοικεί, μια γιορτή για την ανθρωπότητα, για την ομορφιά και τη δημιουργική της δύναμη. Το έργο δημιουργήθηκε αρχικά το 2014 για τα διάσημα Ballets Jazz de Montréal.

«KOSMOS»

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Αντώνης Φωνιαδάκης
ΜΟΥΣΙΚΗ : Julien Tarride

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ- ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Christian Denice

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Pierre Majendie

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Συμμετέχουν 19 νέοι ερμηνευτές

«Άνοιγμα στην Πόλη»,  Φεστιβάλ Αθηνών –Επιδαύρου

4, 5 & 6 Ιουλίου  2019, στις 20:30, προαύλιος χώρος, Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄

7 Ιουλίου 2019, στις  19:00,  Πεζόδρομος  Ερμού & Αγ. Ασωμάτων, Θησείο

Η παράσταση της ΚΣΟΤ “Growing!” στην Πειραιώς 260

 Γιάννης Μανταφούνης

One one one

Ο χαρισματικός Γιάννης Μανταφούνης μοιράζεται με άλλους κάθε φορά χορευτές ένα πείραμα για ερμηνευτές και θεατές. Στο One One One  δύο καρέκλες περιμένουν δύο θεατές προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή αυτούς. Με αυθορμητισμό, χιούμορ και διαρκή μετασχηματισμό της κίνησης ξετυλίγεται μια απίστευτη βεντάλια συναισθημάτων και εικόνων και δημιουργείται μια μαγική στιγμή ανταλλαγής με το κοινό, αμφισβητώντας ρόλους και όρια.

«Οne Οne Οne»

ΣΥΛΛΗΨΗ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Γιάννης Μανταφούνης

Συμμετέχουν 38  νέοι χορευτές

Growing Γενικοί Συντελεστές

Επιμέλεια – Συγγραφή Κειμένων: Χριστιάνα Γαλανοπούλου 

Βοηθός Χορογράφων- Καλλιτεχνικός Συντονισμός : Δημήτρης Κουτσούμπας

Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Φωτογραφίες: Νίκος Δραγώνας, Αλέκος Γιάνναρος, Γιάννης Αντωνίου, Γιώργος Τσαγλιώτης, Ελένη Κανάκη.

Σχεδιασμός Προγράμματος- Αφίσα: Βάσω  Αβραμοπούλου –  a4artdesign

Οργάνωση Παραγωγής Καλλιτεχνικού Προγράμματος: Παναγιώτης Παπουτσής

Εκτέλεση Παραγωγής: Viewmaster

Παραγωγή: ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΚΣΟΤ)

 Διάρκεια: 90’ λεπτά (με διάλειμμα)

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων από τα Ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

 Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ)

Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με πιο σύγχρονο τρόπο.  Από τον Απρίλιο του 2018 τη Διεύθυνση της ΚΣΟΤ έχει αναλάβει η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν  δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μέλλοντες επαγγελματίες του χώρου. Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο, αφού έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος