Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η  μουσικοθεατρική παράσταση η Καμπάνα του Νερού, θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Νεώρια Οινιαδών, στο Μεσολόγγι από 19 έως 20 Αυγούστου 2023, στις 21.00, στο πλαίσιο του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023”.

Πρόκειται για τον διάλογο τραγουδιού και πρόζας, με αφορμή το γεγονός της καταβύθισης του μοναδικού βυζαντινού μνημείου της Παναγιάς της Επισκοπής. Το 1961, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος των Κρεμαστών, στην Ευρυτανία, το νερό κατάπιε σπίτια μνημείο και χωριό. Ο μύθος θέλει την καμπάνα της βυθισμένης Παναγιάς, ακόμη να χτυπά και να ζητά να βγει ξανά στο φως, στη γη.

Τα τραγούδια και οι μελωδίες από τις παραδόσεις της Αρμενίας, της Καππαδοκίας, του Αραβικού κόσμου, της Μικρασίας, της Ισπανίας, της Ρούμελης, της Θράκης και του υπόλοιπου Ελληνικού χώρου συντονίζουν, συν-χρωματίζουν και συν-βαδίζουν με το κείμενο. Με ζητούμενο τη μέθεξη, με το κοινό και με τον φορτισμένο ιστορικό χώρο που θα φιλοξενήσει την παράσταση.

Κείμενo:Θανάσης Σκρουμπέλος, Ηθοποιός: Νικόλας Παπαγιάννης, Χρίστος Τσιαμούλης/τραγούδι,ούτι, Σοφία Παπάζογλου/τραγούδι, Ταξιάρχης Γεωργούλης/ούτι, Γιώργος Κοντογιάννης/λύρα, κρουστά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ