Η Ενάτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μια μοναδική ερμηνεία της Ενάτης Συμφωνίας του Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν] σε όργανα εποχής θα προβληθεί διαδικτυακά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δωρεάν streaming την Κυριακή 21 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ.

Η συναυλία αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν κατά το 2021 για την επέτειο των 30 χρόνων από τα εγκαίνια του ΜΜΑ. Η πρώτη συναυλία που έγινε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης –τότε Φίλων της Μουσικής– στις 21 Μαρτίου 1991, ήταν ένα ρεσιτάλ του σολίστ της βιόλας Yuri Bashmet [Γιούρι Μπασμέτ]. Τότε, η καταπληκτική ακουστική της αίθουσας προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους θεατές που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο στολίδι της πολιτιστικής σκηνής της χώρας.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά, το Μέγαρο καινοτομεί και παρουσιάζει αυτή τη σημαντική επετειακή εκδήλωση σε streaming 360ο–για πρώτη φορά σε συναυλία κλασικής μουσικής στην Ελλάδα– προσφέροντας έτσι στο κοινό μια ακόμα ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία. Η διαδικτυακή προβολή με οπτική 360ο, που έχει χρησιμοποιηθεί στη μετάδοση μεγάλων ροκ συναυλιών και σπανιότερα στον χώρο της κλασικής μουσικής, επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει πού θα εστιάσει την προσοχή του στη μαγνητοσκοπημένη εικόνα από τρεις κάμερες. Η επιλογή αυτή είναι δυνατή μέσω κινητού, υπολογιστή ή smart tv και θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά για τους φίλους του Μεγάρου από το Σάββατο 27 Μαρτίου.

Το κορυφαίο συμφωνικό έργο του Beethoven ερμηνεύουν οι βραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας τους, υπό τη μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γιώργου Πέτρου. Συμπράττουν τέσσερις έλληνες μονωδοί με σημαντική πορεία στις λυρικές σκηνές του κόσμου: η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης. Τα έξοχα πολυφωνικά μέρη της Ωδής στη Χαρά θα ερμηνεύσουν τα μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ (προετοιμασία-διδασκαλία: Μιχάλης Πατσέας, συνοδεία στο πιάνο: Παύλος Σιφναίος) και του Δήμου Αθηναίων (διεύθυνση: Σταύρος Μπερής).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών www.megaron.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος