Φεστιβάλ «Στη Σκιά Των Βράχων 2021»

Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 είναι φέτος αφιερωμένο, το Φεστιβάλ Βράχων, που ανοίγει τις πύλες του καταθέτοντας μέσω του πολιτισμού τις δικές του μικρές πράξεις ελευθερίας από τις 14 Ιουνίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων που διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού ξεκινά τη Δευτέρα 14 Ιουνίου με ένα αφιέρωμα στις Γυναίκες Μαχήτριες της ελληνικής επανάστασης, για να ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία του Χρήστου Λεοντή με την “Καντάτα Ελευθερίας”, ένα σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο σε κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις όπως και  η συναυλία αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση των Μ. Αναγνωστάκη, Γ. Θεοδωράκη, Τ. Λειβαδίτη είναι παραγωγές του Φεστιβάλ.

Στην Επανάσταση του 1821 έχουν αναφορά και οι παραστάσεις “Ναπολεοντία” του Ανδρέα Στάικου, μία κομψή, ψευδοϊστορική, κωμωδία, η Επιθεώρηση “1821” των Φοίβου Δεληβοριά – Δημήτρη Καραντζά, καθώς και το νέο έργο του Λάκη Λαζόπουλου “Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη”.

Όπως κάθε χρόνο το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις αρχαίου δράματος και σύγχρονου ρεπερτορίου από το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ και τις σημαντικότερες παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου, καθώς και συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών  (Τάνια Τσανακλίδου, Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Χαρούλη, Ματούλας Ζαμάνη, Μελίνας Κανά, Λιζέτας Καλημέρη, Viagra Boys, Solmaister, Δημήτρη Μητσοτάκη, Υπόγεια Ρεύματα, Magic De Spell, κ.α.). Ακόμη, ένα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και μια παράσταση από το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επτά εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.

Γενικές πληροφορίες

Ώρα έναρξης:  21.00

Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού, Δήμων Βύρωνα & Δάφνης – Υμηττού

τηλέφωνα: 210 7609340, 210 7609350

site: www.festivalvraxon.gr

Στα Θέατρα Βράχων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της covid -19 σύμφωνα τις οδηγίες της πολιτείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος