«Ενθύμιον Σμύρνης» – 1 & 2 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ενθύμιον Σμύρνης» θα παρουσιαστεί, στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Αυγούστου στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Το «Ενθύμιον Σμύρνης» είναι ένα ταξίδι στους ήχους, στα χρώματα, στην αύρα και στον πολιτισμό της Σμύρνης. Μια δραματοποιημένη μουσικοχορευτική παράσταση που αναδεικνύει όλες τις πτυχές του μεγαλείου αυτής της ανεπανάληπτης κοσμοπολίτικης πόλης, με τη συμμετοχή της εκατονταμελούς  Ορχήστρας και Χορωδίας «ΙΩΝΙΑ» της Νέας Ιωνίας  Βόλου, των ερμηνευτών Σοφίας Παπάζογλου και Θοδωρή Κοτονιά,  και των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων «Ανατολική Ρωμυλία», «Χοροστάτες» και «Αλησμόνητες Πατρίδες», που θα εμφανιστούν με τις αυθεντικές στολές τους.

Η συμμετοχή της Ορχήστρας και Χορωδίας «Ιωνία» του Βόλου έχει έναν σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα καθώς τα περισσότερα μέλη της είναι απόγονοι των Μικρασιατών προσφύγων που βρήκαν καταφύγιο στον Βόλο, προσπαθώντας να ξαναστήσουν τις ζωές τους, χωρίς να λησμονήσουν ποτέ την μουσική και πολιτιστική παράδοση του τόπου τους.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πληροφορίες:https://digitalculture.gov.gr/2022/07/enthimion-smirnis-archeo-theatro-diou/

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος