Έντεκα ξεχωριστές παραστάσεις στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα Πλανητάριο στον κόσμο. Έχοντας ως στόχο τη συμβολή στην εκπαίδευση των νέων στην Ελλάδα στο τεχνικό και επιστημονικό πεδίο με κύριο άξονα την αστρονομία, την αστροφυσική και τη διαστημική, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 250.000 επισκέπτες.

Στον τεράστιο ημισφαιρικό του θόλο, διαμέτρου 24,5 m και συνολικής επιφάνειας 900 m2, οι θεατές απολαμβάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στην γνώση, μία συγκλονιστική εμπειρία σε ένα μοναδικό για την Ελλάδα χώρο.

Χάρη στον υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει και συνδυάζοντας όλες τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες που του παρέχουν τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και οι νέες τεχνολογίες, έχει την δυνατότητα να προβάλλει σε ολόκληρο τον θόλο εντυπωσιακές παραστάσεις.

O συνδυασμός όλων των παραπάνω οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα τόσο εντυπωσιακό, ώστε ο θεατής να νιώθει σαν να βρίσκεται μέσα στο προβαλλόμενο περιβάλλον!

Έντεκα ξεχωριστές παραστάσεις στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Τα σχολεία επισκέπτονται το Πλανητάριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το γενικό κοινό μπορεί να επισκεφθεί το Πλανητάριο τα απογεύματα Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής καθώς και όλο το Σαββατοκύριακο.

Έντεκα διαφορετικές παραστάσεις με ευρεία θεματολογία, παρουσιάζουν τις εξελίξεις στην αστρονομία, καθώς και σε άλλες θετικές επιστήμες. Οι παραστάσεις απευθύνονται σε μικρούς ηλικίας 10+ και μεγάλους και είναι οι ακόλουθες:

Ο Κόκκινος Πλανήτης

Το Κέντρο του Κόσμου

Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα

Ζωή στο Σύμπαν

Το μέλλον στο Διάστημα

Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη

Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας

Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων

Ωκεανοί

Ενώ πολύ σύντομα θα προβάλλονται:

Η ιστορία της Γης

Οι Δεινόσαυροι της Ανταρκτικής

Το Περιβάλλον κι εγώ

Έντεκα ξεχωριστές παραστάσεις στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Για τους μικρούς μας φίλους, ηλικίας 5-9 ετών, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του παραστάσεις ειδικά για αυτούς. Πρόκειται για τις παραστάσεις:

Ο Μυστηριώδης κύριος Τιλτ

Lucia. Το μυστικό των πεφταστεριών

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων εδώ: www.eef.edu.gr

Το Πλανητάριο σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης από το Ηλιακό μας σύστημα μέχρι τα πέρατα του Σύμπαντος “Ελάτε, ν’ αγγίξουμε τ’ αστέρια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος