Διάλεξη “Ο δημιουργικός παλμός του Θεοδωράκη”

Έχετε αναρωτηθεί πότε για ποιο λόγο η μουσική του Θεοδωράκη σαγηνεύει και συναρπάζει τους ακροατές διαχρονικά και παγκόσμια; Ο διακεκριμένος Ψυχαναλυτής και μελετητής της μουσικής του συνθέτη, Σπύρος Ορφανός, προτείνει απαντήσεις σε αυτό και σε άλλα αντίστοιχα ερωτήματα, την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο, παρατηρώντας τον Θεοδωράκη μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας, της νευροεπιστήμης και της ψυχανάλυσης.

Ο Θεοδωράκης δημιούργησε μια σειρά από αισθητικούς, ηθικούς, συναισθηματικούς και πολιτικούς δεσμούς, ανάμεσα στον ίδιο και τον ακροατή του, που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από μια άμεση ικανοποίηση ή μια επιφανειακή απόλαυση. Δημιούργησε έργα που συνδύαζαν συναίσθημα και σκέψη, Έρωτα και Θάνατο, αρμονία και χάος.

Η παρουσίαση αυτή θα εξετάσει χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής και της προσωπικότητας του Θεοδωράκη από ψυχολογική, νευροεπιστημονική και ψυχαναλυτική σκοπιά, ενώ θα προταθούν ιδέες για το τι κάνει τη μουσική του τόσο σαγηνευτική, συναρπαστική και βαθιά ουσιαστική για τους ακροατές του.

Ο Μ Ι Λ Η Τ Η Σ

Σπύρος Ορφανός, καθηγητής στο Μεταδιδακτορικό Τμήμα Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και μελετητής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.

Θα ακολουθήσει μουσικό μέρος.

Λίνα Ορφανού, φωνή

Τατιάνα Παπαγεωργίου, πιάνο

Τρίτη 20.06, 19:00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ