9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου: Ακράτα, Αμαλιάδα, Άργος, Γύθειο, Δημητσάνα, Καλαμάτα, Ξυλόκαστρο, Σπάρτη, και Φιλιατρά. Αφιερωμένο στη μουσική είναι το φετινό φεστιβάλ που επιστρέφει με πλούσιο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων, σεμιναρίων, συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, τηλεδιασκέψεων, εκθέσεων και ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ φιλοξενεί 45 διεθνή ντοκιμαντέρ, 22 ελληνικά, και 18 ντοκιμαντέρ για την εκπαιδευτική ζώνη. Το καθιερωμένο αφιέρωμα στην Ισότητα περιλαμβάνει φέτος 14 ταινίες από όλο τον κόσμο. Ταινίες που είτε αναδεικνύουν κοινωνικές και ατομικές ανισότητες, είτε ρίχνουν φως σε σημαντικές προσωπικότητες που, εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, κατάφεραν να ορθώσουν το ανάστημά τους. Στόχος του αφιερώματος είναι όπως πάντα η αποδοχή της διαφορετικότητας, η συνειδητοποίηση των δυσκολιών, και η μεγάλη σημασία του αγώνα για δικαιοσύνη και εξάλειψη της βίας.

Η διεθνής κριτική επιτροπή αποτελείται από τους σκηνοθέτες Turi Finocchiaro και Nathalie Rossetti και τη μοντέρ, Μπονίτα Παπαστάθη. Η οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου αποφάσισε ομόφωνα το Βραβείο Ισότητας να μετονομαστεί από φέτος σε «Βραβείο Ισότητας – Αλεξάνδρα Σκορδάκη», στη μνήμη της καλής φίλης και συνεργάτιδας του Φεστιβάλ.

Το 9ο ΔΦΝΠ, διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων Καλαμάτας, Ναυπλίου, Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, Ήλιδας, την Οικονομική Υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.  Υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τζίνα Πετροπούλου.

Η είσοδος στις προβολές και τις δράσεις είναι ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ, στην ιστοσελίδα peloponnisosdocfestival.com

Χορηγός Επικοινωνίας : ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ