4ο Little Islands Festival “Communality” – 19 έως 22 Αυγούστου στη Σίκινο.

Καθιερωμένο πια ως η καλοκαιρινή πολιτιστική πρόταση της Σικίνου, το Little Islands Festival από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και ήχους, που αναστοχάζεται την έννοια της κοινότητας υπό τη θεματική “Communality”.

Με την ελευθερία της καλλιτεχνικής ματιάς και την δύναμη των ψηφιακών μέσων, τα έργα του φετινού προγράμματος εξερευνούν μύθους και ιδεολογήματα, κοινωνικές ταυτότητες και συλλογικές αφηγήσεις, αναζητούν τα νήματα συνέχειας με το παρελθόν και οραματίζονται τις ποιότητες των σύγχρονων κοινοτήτων.

Έχοντας ως αφετηρία τον παραδοσιακό οικισμό Κάστρο της Σικίνου, κάθε σημείο του νησιού φιλοξενεί μια καλλιτεχνική δράση και μεταμορφώνεται σε πεδίο παιχνιδιού, γνωριμίας και δημιουργίας όπου το κοινό μετατρέπεται από θεατής σε συμμέτοχο και συνδημιουργό.

Προβολές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο παλιό δημοτικό σχολείο, video art στο προαύλιο της Λότζια, μουσικά ταξίδια στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, animation και ζωντανές AV performances στην κεντρική πλατεία, βιωματικά εργαστήρια και happenings για παιδιά καθώς και παράλληλες δράσεις, όπως εναλλακτικές ψηφιακές περιηγήσεις, διαθέσιμες καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Η Είσοδος σε όλες τις προβολές και εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του LIF και την φετινή του θεματική “Communality” θα ανακοινωθούν στο https://littleislandsfest.com/

Διοργάνωση: Creative Islands & New Media

Με τη συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σικίνου Υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Με την υποστήριξη: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Goethe-Institut Athen, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Παπανδρέου Α.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος