4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους – 28 Ιουνίου έως 13 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους, μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ξεκινά στις 28 Ιουνίου 2022 με σημαντικές παραστάσεις  από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία και τη Γερμανία, συζητήσεις με καλλιτέχνες και θεωρητικούς του θεάτρου καθώς και παράλληλες δια ζώσης και ψηφιακές δράσεις.

Με στόχο μια διευρυμένη πρόσληψη της θεατρικής πράξης, το Φεστιβάλ θέτει ερωτήματα για το πώς κοιτούμε τον κόσμο γύρω μας, πώς συνομιλούμε μαζί του, και, τελικά, πώς κατοικούμε μέσα σ’ αυτόν. Επιχειρεί να ερευνήσει πώς η θεατρική τέχνη εμπλουτίζεται, ενσωματώνει πρακτικές και διευρύνει τα μέσα της, σε έναν διακαλλιτεχνικό και πολυμεσικό διάλογο με την πραγματικότητα.

Συζητήσεις με θεωρητικούς του θεάτρου αλλά και τους ξένους καλλιτέχνες θα πραγματοποιούνται για κάθε μία από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού, της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Πληροφορίες: https://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=54425

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, 102 FM, 95.8 FM.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος