3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου

To 3ο Φεστιβάλ Γρίφων θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου 2023, στο Καστελλόριζο. Το φεστιβάλ με επίκεντρο τη θεματική των Γρίφων αλλά και με παράλληλες επιστημονικές δράσεις, βιωματικά δρώμενα με τη θρυλική αστρο-ηλιοπαρατήρηση, θα δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και σε επισκέπτες, να παρακολουθήσουν, να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν,  να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία.

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου επιφυλάσσει στους επισκέπτες κάθε ηλικίας πολλές και ποικίλες εκπλήξεις. Πρωταρχική αλλά και ενδιαφέρουσα παρουσία του 1ου Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Χαμόγελο του παιδιού. Στόχος του «ΟΔΥΣΣΕΑ» είναι να ενημερώνει κάθε παιδί, γονιό, εκπαιδευτικό και να παρέχει τις υπηρεσίες του δίνοντας έμφαση στην πρόληψη. Κινητήρια δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν ο ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων Μεγίστης, Πανταζής Χούλης και η Ελένη Γραμματικοπούλου. Με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ερευνητών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών και ανθρώπων της τέχνης. Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ.Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής, με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Η διοργάνωση υλοποιείται από την ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), όπου το πλέον σημαντικό στοιχείο δράσης της αποτελεί το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και με τη στήριξη του Δήμου Μεγίστης. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: https://kastellorizofestival.com/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ