3οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ «ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ 2017»

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η προκριματική φάση των 3ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας, «Αντιλογίες 2017», το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στο 1ο ΓΕ.Λ. Παπάγου, που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, το 1ο ΓΕ.Λ. Παπάγου,  η Γερμανική Σχολή Αθηνών, η «Πολύτροπη Αρμονία» και η Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’ Arc».

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Διευθυντής του 1ου ΓΕ.Λ. Παπάγου, κ. Λάμπρος Γιώργας, ενώ παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Αθανάσιος Φαλούκας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού κ. Μαρία ΑθανασάκηΜουντάκη και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ , κ. Διονύσης Τσακνής.

Συμμετείχαν 41 σχολεία (39 από την Περιφέρεια της Αττικής και 2 από τη Δ.Δ.Ε. Αχαΐας). Η Επιστημονική Επιτροπή (αποτελούμενη από 23 πανεπιστημιακούς καθηγητές, συμβούλους του Ι.Ε.Π. και σχολικούς συμβούλους) διαμόρφωσε τα θέματα στα οποία  κλήθηκαν να επιχειρηματολογήσουν  οι Ομάδες του Λόγου και του Αντιλόγου και τα οποία ήταν:

Στον 1ο γύρο: «Η σάτιρα δεν έχει όρια», στο 2ο γύρο: «Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Ευρώπης δε λειτουργεί» και στον 3ο  γύρο: « Τα αρχαιολογικά μνημεία δεν πρέπει να διατίθενται για εμπορική εκμετάλλευση».

Προκρίθηκαν τα 14 σχολεία με την υψηλότερη βαθμολογία, τα οποία θα διαγωνιστούν στην επόμενη φάση (προημιτελική), η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, στις εγκαταστάσεις της «Πολύτροπης Αρμονίας» στο Χαϊδάρι και η τελική φάση στις 2 Απριλίου 2017 στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ενώ η ΕΡΤ την υποστηρίζει  στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους στο δημόσιο λόγο.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος