34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 6 Νοεμβρίου 2023 σε θέατρα, μουσεία, χώρους πολιτισμού, σχολεία της Ερμούπολης Σύρου. Η θεσμική διοργάνωση για τον σύγχρονο πολιτισμό και την 6η Τέχνη είναι της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Η Σύρος, η αρχόντισσα του Αιγαίου, με αξιοσημείωτη ιστορία, εξαιρετική αρχιτεκτονική, μοναδική θρησκευτική παράδοση και αρμονική συνύπαρξη της ορθόδοξης και καθολικής εκκλησίας, στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, φιλοξενεί φέτος 32 ερασιτεχνικούς θιάσους, 500 ηθοποιούς και συντελεστές, 33 παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο. Οι παραστάσεις θα δοθούν τόσο στο εμβληματικό θέατρο Απόλλων, όσο και στο αμφιθέατρο “Κωνσταντίνος Τουλούπης” του σχολικού συγκροτήματος Μάννα, καθώς και στο 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.

Το πρόγραμμα της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου περιλαμβάνει όμως και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως η ομιλία του Συριανού ηθοποιού Στέλιου Μάινα με τίτλο: «Υποκριτική στο σύγχρονο θέατρο», η Έκθεση ζωγραφικής της Αγνής Ρούσσου και το σεμινάριο του Νίκου Χαβιαρά για τη Δραματοθεραπευτική χρήση της μάσκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ