2o Taste Halkidiki Festival – 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Το 2ο Taste Halkidiki Festival έρχεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής στις 19 Ιουνίου 2022 και αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, που εντάσσονται στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER/CLLD, με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της περιοχής.

Τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιόλαδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου και βοτάνων από όλη τη Χαλκιδική θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, στο χώρο της προβλήτας, δίπλα από τη θάλασσα. Σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, καθώς και παραδοσιακές μαγείρισσες από τους συλλόγους της κοινότητας θα ετοιμάζουν τις γευστικές δημιουργίες τους, βασισμένες σε τοπικές συνταγές.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Professionals Greece. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να βαθμολογήσουν το αγαπημένο τους πιάτο και να επιβραβεύσουν τους chef.

Το Φεστιβάλ φέτος θα έχει και άρωμα Μικράς Ασίας, καθώς το 2022 είναι το έτος μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και η εκδήλωση διεξάγεται σε ένα αμιγώς προσφυγικό χωριό, τιμώντας την σπουδαία γαστρονομία των Ελλήνων που ήρθαν από εκεί.

Σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης θα είναι και το Olive Oil Tasting σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τον Olive oil Expert Οδυσσέα Βλαχάβα για αυτούς, που θέλουν να μυηθούν στην αναγνώριση των αρωμάτων και των γεύσεων του αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Χαλκιδικής.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, 102 FM, 95.8 FM.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος