2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου/Παιγνίδια Επιστήμης – 22 έως 25 Σεπτεμβρίου

Το 2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου/Παιγνίδια Επιστήμης πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο ακριτικό νησί του Καστελλόριζου.

Το Φεστιβάλ επανέρχεται για να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να δουν και να ακούσουν, αλλά και να εκφραστούν, να κατανοήσουν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, να σκεφτούν και να βιώσουν την επιστήμη ως μια συναρπαστική εμπειρία.

Το Φεστιβάλ Γρίφων είναι ένα γεγονός που εισάγει μια καινούργια κατηγορία, όπου επιτυγχάνεται η ανάδειξη νέων στοιχείων πολιτισμού, η εξαγωγή παραδόσεων, με ένα επί πλέον όραμα, να μετατραπεί το Καστελλόριζο σε ένα παγκόσμιο κέντρο δημιουργίας ποιοτικών και καινοτόμων γρίφων.

Απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες, και αποσκοπεί στην τεχνολογική αναβάθμιση και ηθική ανάπτυξη του νου όλων των παρευρισκόμενων, ώστε η ευκολία κατανόησης πολύπλοκων εννοιών/ιδεών, η κριτική ικανότητα αντιμετώπισης ασαφών επιχειρημάτων, και η δημιουργική σκέψη κατασκευής νέων εφευρέσεων να εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο με αντικειμενικά βέλτιστα αποτελέσματα.

Εξήντα και πλέον αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες προσφέρουν απλόχερα νέα γνώση μέσα από πρωτότυπες βιωματικές δράσεις, ελκυστικές εφαρμογές, εντυπωσιακούς μηχανισμούς και επιστημονικά δρώμενα.

Η οργάνωση πραγματοποιείται από την ΕΝ.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Μεγίστης, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης/Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Πληροφορίες: https://kastellorizofestival.com

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος