20ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας – 30 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου, στο Κιλκίς

Το 20ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2022 στο Κιλκίς.

Από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η πόλη του Κιλκίς θα κινηθεί στους γιορταστικούς ρυθμούς του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ, παρέα με τους πολύχρωμους επισκέπτες του, με νέους και παλιούς καλλιτεχνικούς θιάσους, με ποιοτικές και βραβευμένες παραστάσεις κουκλοθεάτρου και παντομίμας για το παιδί και για όλη την οικογένεια, με σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου, με επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια που υπογραμμίζουν την παιδαγωγική και καλλιτεχνική διάσταση του Φεστιβάλ.

Στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς θα φιλοξενηθεί πλήθος παραστάσεων για κάθε ηλικία ενώ στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο και στην πλατεία Ειρήνης θα παρουσιαστούν παραστάσεις δρόμου και θεατρικό παιχνίδι με τη συνδρομή για δεύτερη συνεχή χρονιά των φοιτητών του παιδαγωγικού τμήματος προσχολικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Φεστιβάλ ανοίγεται ξανά στην Περιφέρεια με παραστάσεις που θα δοθούν στα Δημοτικά Σχολεία Χέρσου, Ευκαρπίας και Νέας Σάντας. Η πλούσια σε αντικείμενα έκθεση, το ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών’’, που πραγματεύεται ζητήματα πολυπολιτισμικότητας, θα είναι επισκέψιμη για το κοινό και για τους μαθητές στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, όπου θα υλοποιηθούν και επιμορφωτικά σεμινάρια για ενήλικες και εκπαιδευτικούς.

Η επίσημη τελετή έναρξης του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με την παράσταση παντομίμας και κουκλοθεάτρου ‘’Cuentos Pequenos’’.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Κιλκίς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για το Πρόγραμμα πατήστε εδώ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, 95.8 FM, 102 FM

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος