1ο Διεθνές Open Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜΕΑ- 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στη Κεφαλονιά

Το 1ο Διεθνές Open Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑΜΕΑ / ITTF Fa20 Greek Para Open 2022 θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022 στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» του Αργοστολίου.

Η πρώτη μεγάλη διεθνής διοργάνωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα, μετά από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είναι προ των πυλών και θα έχει έδρα νησί της Κεφαλονιάς, η οποία θα γίνει το κέντρο του παγκόσμιου αγωνιστικού ενδιαφέροντος για την επιτραπέζια αντισφαίρισης των ΑμεΑ, με τη συμμετοχή 155 αθλητών και αθλητριών από 30 χώρες.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», που έχει φιλοξενήσει επιτυχώς κι άλλες δράσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση, θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα απλό ανδρών (στις κλάσεις από 1 έως 11), απλό γυναικών (στις κλάσεις από 1 έως 11), διπλό ανδρών (κλάσεις MD4, MD8, MD14, MD18, MD22), διπλό γυναικών (κλάσεις WD5, WD10, WD14, WD20, WD22) και διπλό μικτό ανδρών-γυναικών (κλάσεις XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22).

Οι κληρώσεις θα διενεργηθούν την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, ενώ η κατηγοριοποίηση για αθλητές ή αθλήτριες θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς Ιθάκης, ο Δήμος Αργοστολίου και η ΕΦΟΕΠΑ.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος