15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του, έρχεται ανανεωμένο να αναδείξει θεσπέσιες μουσικές, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί το Σπήλαιο, όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή του. Ο πολιτισμός, η υψηλή τέχνη και η πνευματικότητα, βρίσκουν στην Πάτμο το ιδανικό σημείο συνάντησης, σε έναν ιερό χώρο που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκαλύψεως, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου κατέχει ξεχωριστή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας. Δεκαπέντε χρόνια τώρα έχει φιλοξενήσει πλήθος καλλιτεχνών και πολλά από τα ωραιότερα μουσικά έργα της ορθόδοξης, της καθολικής αλλά και της λαϊκής μουσικής παράδοσης στον ανοικτό αμφιθεατρικό του χώρο. Οι υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις του έχουν γίνει σημείο αναφοράς και προσμονής από τους πολυπληθείς επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του νησιού.

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Το νησί με το φυσικό του κάλλος, αλλά και την πνευματική του παράδοση προδιαθέτει για ιδιαίτερες καλλιτεχνικές βραδιές μέθεξης, οι οποίες συνδυάζονται με μία επίσκεψη στο Ιερό Σπήλαιο, αλλά και στις πολλές και διαφορετικές μαγευτικές τοποθεσίες του. Το Φεστιβάλ αποτελεί μια παράδοση ποιοτικής ψυχαγωγίας και απολαυστικών διακοπών με διακριτό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, για μικρούς και μεγάλους, που, παρά τις δυσκολίες της εποχής, θα συνεχιστεί για χρόνια.

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

Το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου περιλαμβάνει 5 μουσικές βραδιές με σπουδαία έργα της μεγάλης ελληνικής και διεθνούς θρησκευτικής μουσικής δημιουργίας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μία μουσικο-θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις εξαιρετικές χορωδίες (δύο από την Ελλάδα και μία από την Αρμενία), η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά, κορυφαίοι ερμηνευτές Βυζαντινής Μουσικής, μονωδοί, σύνολο λαϊκών οργάνων,καθώς και διακεκριμένοι μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής ΠάτμουΚαλλιτεχνικός Διευθυντής: Άλκης Μπαλτάς

Εκτέλεση Οργάνωσης: Αλέξανδρος Μούζας/ΑNAX- CULTURAL PROJECTS

Συνδιοργάνωση:

  • Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου
  • Δήμος Πάτμου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Υποστηρίζεται από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου.

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Ακούστε το ηχητικό μήνυμα εδώ.

Επικοινωνία: Χαρά Πετρούνια – 6972 710 991

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια προς και από Πάτμο και καταλύματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου: 

Τηλέφωνο: 22473-60302, email: patmosculturalcenter@gmail.com

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος