14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων

O Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος πραγματοποιεί το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στις 21 & 22 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα μοναδικό υπερθέαμα, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Στην σκηνή του Μεγάρου πρόκειται να εμφανιστούν Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές Μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή, ο σύνδεσμος τιμά την επέτειο με ειδικά αφιερώματα σε πτυχές του μικρασιατικού πολιτισμού.

Συγκινητική στιγμή του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή της Ομάδας  Κρουστών «ΚΡΟΥΣΤΩΔΟΙ» του Κέντρου Αποκατάστασης, Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ» καθώς και του Κιθαριστικού Συνόλου “Connect by Music Thermopyles‘’ του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών.

Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών θέλοντας να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο Φεστιβάλ θα διαθέσει μέρος των εσόδων σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παράλληλη δράση του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Μοναστηρακίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 21 Μαΐου στις 12μ.μ.. Οι μπάντες, σε όλο το μήκος της οδού Ερμού – του εμπορικότερου δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας – θα παιανίζουν θριαμβευτικά εμβατήρια αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων, όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Χαντζή.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Παραστάσεις:

Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 19.00

Κυριακή πρωί στις 11.00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος