13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης – 28 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στη Κέρκυρα

H 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, με σύνθημα «Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή», θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2022 στην Ιόνιο Ακαδημία Κέρκυρας.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης Φορέων που αναπτύσσουν Προγράμματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκίνησε πριν από 29 χρόνια, από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και Φορέων που πίστεψαν στο όραμα μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Πρόληψης στη χώρα μας κι έγινε ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής Δικτύωσης. Η πορεία του Δικτύου είναι παράλληλη με την ιστορική διαδρομή της Πρόληψης στην Ελλάδα συμβάλλοντας και συνδιαμορφώνοντας την εξέλιξή της. Αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς μέσα σε μια πραγματικότητα που συνεχώς αλλάζει.

Κάθε δύο χρόνια διοργανώνει μια τετραήμερη Πανελλήνια Συνάντηση, προκειμένου φορείς, επαγγελματίες και εθελοντές να βρίσκονται σε ένα διαρκή διάλογο και αναστοχασμό αναφορικά με το κοινωνικό γίγνεσθαι μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους, με σκοπό την ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων στην κοινότητα εμβέλειας τους.

Στην πόλη της Κέρκυρας μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εργασιών περισσότεροι από 200 επαγγελματίες και εθελοντές από φορείς πρόληψης στην Ελλάδα και την Κύπρο θα συνομιλήσουν, θα αξιοποιήσουν σε αυτή τη δημιουργική αναζήτηση την τέχνη, τον πολιτισμό και την οικολογία, θα αλληλεπιδράσουν με την τοπική κοινότητα και θα εμπνευστούν δίνοντας μία νέα προοπτική και προωθητική δύναμη στην πρόληψη.

Η Συνάντηση συνδιοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, το Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Ν.ΜΩΡΟΣ» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, υπό την αιγίδα του Εθνικού Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και με την υποστήριξη του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Πληροφορίες: https://diktyoorg.wordpress.com/

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος