10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει»

Το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει», πραγματοποιείται έως τις 2 Οκτωβρίου σε διάφορα μέρη της χώρας.

Το Φεστιβάλ πηγαίνει στο Ναύπλιο (24/09), τη Χίο (25/09), τη Μαρώνεια (26/09), τη Θάσο (27/09), τη Θεσσαλονίκη (28/09), το Δίον (29/09), την Πρέβεζα (30/09) και καταλήγει στο νησί της Κέρκυρας (1-2/10/2022).

Σε αυτό το γεωγραφικό ταξίδι ξετυλίγεται σταδιακά η ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσα από βιβλιοιστορίες, και προσωπικές μαρτυρίες. Παρουσιάζεται μία νέα καλλιτεχνική τεχνοτροπία για γνωριμία με την υποκριτική, τον χορό, την εικαστική δημιουργία, τη μουσική και τη σκηνοθετική αντίληψη με άξονα τη νοηματική γλώσσα και βασικό εργαλείο τη χορογραφική σύνθεση (handiedance). Η νέα αυτή τεχνοτροπία εξυπηρετεί και διευκολύνει την εμπλοκή ΑμεΑ ανεξαρτήτου αναπηρίας και δυσκολιών, παραθέτοντας μία γκάμα από ευέλικτα εργαλεία προς αξιοποίηση και συνδημιουργία με τους συμμετέχοντες.

Σε όλες τις πόλεις ενισχύεται η ανάδειξη της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς με ψηφιακά ταξίδια σε περιβαλλοντικά μονοπάτια πολιτιστικού ενδιαφέροντος και κατά περίπτωση, με παραστάσεις παραδοσιακών χορών του τόπου, της Σμύρνης και του Πόντου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ, ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος