Εορταστικό το κλίμα σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πρώτη Κυριακή που η αγορά λειτούργησε λόγω Χριστουγέννων. Μετά το βροχερό Σάββατο ήρθε η ηλιόλουστη Κυριακή και οι καταναλωτές στην κυριολεξία γέμισαν το ιστορικό κέντρο. Ωστόσο οι αγορές ήταν λελογισμένες, αφού οι περισσότεροι λένε ότι ψωνίζουν, αλλά λίγα δώρα και κυρίως οικονομικά. Η αγορά θα είναι κανονικά ανοιχτή και τις επόμενες δύο Κυριακές.
Πλατεία Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους, Τσιμισκή. Όπου και να κοίταζε κανείς έβλεπε σήμερα κόσμο που απολάμβανε την βόλτα του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μουσικές μπάντες έδωσαν έναν άκρως εορταστικό τόνο, ενώ οι καταναλωτές έκαναν τα ψώνια τους ή απόλαυσαν τον καφέ τους. Αν και τις προηγούμενες ημέρες η κίνηση στα καταστήματα ήταν υποτονική, από σήμερα Κυριακή φαίνεται πως η αγορά άρχισε να ζεσταίνεται.
Οι καταναλωτές από την πλευρά τους αγοράζουν περιορισμένα πράγματα όπως λένε, κάνοντας έρευνα αγοράς και συγκρίνοντας τις τιμές. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι θα ψωνίσουν αλλά σε λογικά πλαίσια.
Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 μέχρι τις 6 και τις επόμενες δυο Κυριακές, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ θα παραμείνουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου.
Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Ελένη Ραυτοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος