Ζ. Δημαδάμα: Το “κουμπί πανικού” έχει σώσει ήδη 100 γυναίκες από τη βία

Αντιμετωπίζουμε μια έξαρση βίας κατά των γυναικών στην εργασία, στον κοινωνικό χώρο και στο σπίτι, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ζέφη Δημαδάμα Γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για να την αντιμετωπίσουμε προωθούμε τη νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία” με σκοπό να καταγραφεί στα στατιστικά στοιχεία των ανθρωποκτονιών το φύλο.

Επίσης έχουμε εισάγει το “κουμπί πανικού” ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να επεμβαίνει η αστυνομία άμεσα στα περιστατικά βίας. Από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2500 περιστατικά βίας εναντίον γυναικών και σε 630 περιπτώσει τα θύματα ζήτησαν το “κουμπί πανικού”, πρόσθεσε η κα Δημαδάμα. Εκατό γυναίκες από αυτές πάτησαν ήδη το κουμπί και σώθηκαν από τη βία.

Ακόμα έχουμε δημιουργήσει Επιτροπές Ισότητας στα πανεπιστήμια και σε συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους προωθούμε την κάλυψη των εξόδων της δικαστικής διαδικασίας για τις γυναίκες.

Θέλουμε τέλος να δημιουργήσουμε δομές στήριξης της κακοποιημένης γυναίκας ενώ προχωρά και το πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” για να κατορθώσουμε να απελευθερώσουμε τις γυναίκες από το σπίτι και να ενισχύσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, κατέληξε η κα Δημαδάμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος