Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

Οι νέες υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα, καθώς και το ηλεκτρονικό πινάκιο παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης. Μέσω της ψηφιακής πύλης του έργου και των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν ανοίγει ο δρόμος για την εξ αποστάσεως εξέταση μαρτύρων και κατηγορούμενων.

Κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού ανακρίνεται από τον 5ο ανακριτή του πρωτοδικείου Αθηνών. Οι πρώτες δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης είναι γεγονός.

Συστήματα τηλεδιασκέψεων έχουν εγκατασταθεί μέχρι στιγμής σε 401 δικαστικά και σωφρονιστικά καταστήματα πανελλαδικά.

Διαδικτυακά μπορούν πλέον να ενημερώνονται για την εξέλιξη του πινακίου του δικαστηρίου. Η εφαρμογή portal.e-diki.justice.gov.gr αποτελεί την ψηφιακή πύλη των εφαρμογών των δικαστικών τηλεδιασκέψεων και του ηλεκτρονικού πινακίου.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Τοπούζη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος