Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές

Ακόμη μία σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα (11/09) για χιλιάδες μαθητές με τους γονείς να αγωνιούν για την ασφάλεια των παιδιών τους, αλλά και για το οικονομικό κομμάτι με την ανάγκη κάλυψης των σχολικών αναγκών, όπως τονίζει στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα», το μέλος της ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κ.Μακεδονίας, Κατερίνα Μπόλματη.

Το θέμα της ασφάλειας και των υποδομών είναι πολύ σημαντικό και όπως αναφέρει «ζητάμε πάντα πιστοποιητικά καταλληλότητας για τα κτίρια, για να ξέρουμε αν υπάρχει θωράκιση αντισεισμική. Βλέπουμε σχολεία με κακοτεχνίες. Αναφορικά με τα κενά εμείς έχουμε ενημέρωση ότι έχουμε ότι στο νομό Θεσσαλονίκης έχουμε 1.044 λιγότερους αναπληρωτές γενικής εκπαίδευσης από ότι πέρσι, και 224 ειδικής αγωγής. Ζητάμε πάντα από την πρώτη μέρα όλοι οι δάσκαλοι να είναι στις θέσεις τους.

Ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης από την πλευρά του ανέφερε: «Καλή σχολική χρονιά σε όλους. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία, σήμερα εκεί δεν θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι, είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα εκεί, μιλάμε για ότι μας ζητηθεί. Όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία, όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στη θέση τους».

Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών τόνισε: «Είμαστε πανέτοιμοι από κάθε άποψη, προέκυψε ένα θέμα την Παρασκευή για τη μεταφορά. Η μεταφορά δεν είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας, αφορά άλλους φορείς, άλλα Υπουργεία. Από τις 15.000 μαθητών που μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη, γύρω στις 14.500 είχε εξασφαλιστεί η μεταφορά τους. Προέκυψαν κάποιοι άγονοι διαγωνισμοί που θα διευθετηθούν άμεσα αυτές τις ημέρες. Θα γίνει σήμερα σύσκεψη με την Περιφέρεια και το σύλλογο πρακτόρων για να βρεθεί άμεσα μία λύση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος