Χίος: Το Ναυτικό Λύκειο Καρδαμύλων

Το Γυμνάσιο Καρδαμύλων ιδρύθηκε το 1918 και αρχικά λειτούργησε με δύο τάξεις, μέχρι το 1924 οπότε και ολοκληρώθηκε ( Δωρεά του Γεωργίου Μ. Λιβανού). Σημαντική χρονιά για το Γυμνάσιο ήταν το 1967, όταν δημιουργήθηκε το Ναυτικό Λύκειο Καρδαμύλων ( Δωρεά του Γεωργίου Σταύρου Λιβανού). Έκτοτε έχουν γίνει πολλές επισκευές και προσθήκες, ώστε το συγκρότημα των σχολείων – Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ- να πάρει τη σημερινή μορφή του.

Το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων είναι η φυσική συνέχεια του Λιβανείου Ναυτικού Λυκείου το οποίο λειτουργεί ως Επαγγελματικό Λύκειο Καρδαμύλων- Λιβάνειο, (ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων) με τομέα Ναυτικό, ειδικότητα Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, ειδικότητα Υπαλλήλων Οικονομικών Υπηρεσιών .

Σήμερα στο Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο Καρδαμύλων φοιτούν 44 μαθητές, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Διευθυντής Μάριος Μιχαλιός. Τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ είναι πλήρως εξοπλισμένα και εκεί μπορούν οι αυριανοί μηχανικοί να δουν το μηχανοστάσιο ενός πλοίου, προσθέτει.

Η Πρόεδρος Κατερίνα Μαρινάκη επισήμανε τα σημαντικά οφέλη για κάποιον που θα επιλέξει να φοιτήσει στο ΕΠΑΛ καθώς οι μαθητές φιλοξενούνται στη “Στέγη της Μαρίας”, ενώ για τους μαθητές που δεν είναι ντόπιοι προβλέπεται επίδομα 1000 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί. Στη “Στέγη” οι μαθητές μπορούν να έχουν και Οικοτροφείο και Σχολείο και Φροντιστήριο αλλά και άθληση και ψυχαγωγία και εξασφάλιση εργασίας στη συνέχεια, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Θ. Πυλιώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος