Χιονοπτώσεις στα ορεινά Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

Χιονοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στην ορεινή Χαλκιδική, ενώ πριν από λίγο έκλεισε και στα δύο ρεύματα ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, έξω από τη Θεσσαλονίκη, λόγω χιονιού.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, οι κάτοικοι είδανε τα πρώτα χιόνια της νέας χρονιάς, όπως και οι κάτοικοι στις περιοχές της Αρναίας και του Ταξιάρχη, ενώ σήμερα λόγω των καιρικών συνθηκών δε λειτούργησε το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο του Πολυγύρου, για προληπτικούς λόγους. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι σε εγρήγορση και έχουν κρατήσει ανοιχτό το δρόμο Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, όπως και το δρόμο Παλαιόκαστρο-Ταξιάρχης -Αρναία και δεν υπάρχουν προβλήματα.

Η Περιφέρεια έχει ρίξει αλάτι στο δρόμο Γαλάτιστα-Βάβδου. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, μέσω Χολομώντα και Ταξιάρχη, για κάποια χιλιόμετρα, όπως και στην εθνική οδό Νεοχωρίου – Ολυμπιάδας και Νεοχωρίου-Βαρβάρας, πάλι για ορισμένα χιλιόμετρα.

Στη Θεσσαλονίκη, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη Αγίου Βασιλείου, λόγω χιονόπτωσης, ενώ ανοιχτός παραμένει ο δρόμος προς τον Χορτιάτη, καθώς τα εκχιονιστικά καθαρίζουν το δρόμο συνεχώς. Η Περιφέρεια ρίχνει αλάτι στα σημεία που είναι απαραίτητο, για να περιοριστεί η ολισθηρότητα στο δρόμο.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος – Στέλιος Νικητόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος