Ξενάγηση στο μουσείο του Ιωάννη Καποδίστρια

Στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος λειτουργεί ένα μοναδικό μουσείο μνήμης. Αφιερωμένο στην ζωή, το έργο και την παρακαταθήκη του διπλωμάτη και πολιτικού Ιωάννη Καποδίστρια, το Μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία περιήγησης στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος, της Κέρκυρας, και της Ευρώπης του 19ου αιώνα.

Στην τοποθεσία Κουκουρίτσα επάνω σε έναν λόφο με καταπληκτική θέα βρίσκεται το εξοχικό που φιλοξενούσε την οικογένεια Καποδίστρια. Πίνακες ζωγραφικής με πορτραίτα της οικογένειας του Ιωάννη Καποδίστρια, προσωπικά αντικείμενα, και αντικείμενα καθημερινής χρήσεως, αποπνέουν την ζωή των αρχών του 19ου αιώνα. Βιβλία, χάρτες, πένες, μετάλλια, εικόνες, καθώς και αντικείμενα από την θητεία του στην Αυλή του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄, έπιπλα και οικοσκευές, συνθέτουν το σκηνικό μιας άλλης εποχής, που καθόρισε την πορεία του Καποδίστρια και διαμόρφωσε το μέλλον της χώρας. Στο μουσείο υπάρχουν ακόμη και προσωπικές επιστολές που αντάλλασσε με την γυναίκα που άφησε βαθύ αποτύπωμα στην ζωή του, την Ρωξάνδρα Στούρτζα, κυρία επί των τιμών στην ρωσική αυλή.

Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το Μουσείο προσφέρει μια μοναδική περιήγηση στην εποχή που τέθηκαν τα θεμέλια του νεότερου Ελληνικού κράτους.

Έπειτα από ένα και πλέον χρόνο περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία το Μουσείο Καποδίστρια και το Καφέ στον Κήπο του μουσείου, από την 1η Ιουνίου,
επαναλειτουργούν σε καθημερινή βάση, πλήν Δευτέρας. Για το κοινό τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος