83η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Εκδηλώσεις μνήμης για την αυτοθυσία και την ηρωική αντίσταση του κρητικού λαού ενάντια στον Γερμανό κατακτητή πραγματοποιούνται και φέτος σε κάθε γωνιά του νησιού, στα πλαίσια συμπλήρωσης 83 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Στα Χανιά το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου θα ψαλεί Θεία Λειτουργία και επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού. Θα ακολουθήσει στις 11:30 το πρωί, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, παρέλαση σημαιοφόρων των παραδοσιακών Συλλόγων Χανίων. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπία παραδοσιακών Συλλόγων του Δήμου Χανίων θα παρελάσει στο λιμάνι των Χανίων με αφετηρία την πλατεία Τάλω και τερματισμό το Νεώριο Μόρο. Με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων.
Στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στο μνημείο Μάχης Κρήτης στο αεροδρόμιο Μάλεμε με επιμνημόσυνη δέηση και χαιρετισμούς από τοπικούς άρχοντες και φορείς, ενώ θα ακολουθήσει ρίψη αλεξιπτωτιστών από την 1η ΜΑΛ και αεροπορική επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 από την 115 Π.Μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος