Ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος σε Τήλο και Νίσυρο

Περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα οι κάτοικοι του Ανατολικού Αιγαίου ξύπνησαν από μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο των Δωδεκανήσων, κοντά στα νησιά Νίσυρο και Τήλο και είχε διεύθυνση από Βορειοανατολικά και Νοτιοδυτικά.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο από μια σειρά σεισμών που ξεκίνησαν τον Απρίλιο, επισημαίνει ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π.. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος  του σεισμού προσδιορίζεται στα 14,4 χλμ. και το επίκεντρο στα 24 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά της Νισύρου. Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η προηγούμενη σεισμική δραστηριότητα του περασμένου μήνα, θα είχε εκτονώσει το φαινόμενο και αρχικά εξεπλάγησαν, από την συνέχιση της. Επίσης, εκτιμάται ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε φάση αποσβέσεως. «Θεωρώ πως η περιοχή δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω», τόνισε  ο κ. Λέκκας. Εν τούτοις, διευκρινίζει ότι δεν συνδέεται με κάποια ηφαιστειακή  δραστηριότητα στην Νίσυρο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Μετασεισμική ακολουθία εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατεγράφη περίπου δέκα λεπτά  αργότερα, 24 χλμ νοτιοδυτικά της Τήλου, με εστιακό βάθος στα 10 χλμ..

Πέρα από μια αρχική ανησυχία οι κάτοικοι στην Τήλο, συνηθισμένοι από τις συχνές αλλαγές διαθέσεως του εγκέλαδου, συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους χωρίς προβλήματα, αναφέρει η  Δήμαρχος Μαρία Καμμά- Αλειφέρη. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στην Κω και στην Ρόδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος