Ξανά στις τάξεις όλοι οι μαθητές την Δευτέρα

Το πράσινο φώς για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως ανάβει την Δευτέρα. Μήνες απομόνωσης και αδράνειας στον τομέα της κοινωνικής ζωής των μαθητών τελειώνει, αν και η σχολική περίοδος δεν ξεπερνά τον ένα μήνα, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Aλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας, έχοντας στην διάθεση του τα στοιχεία για την τηλεκπαίδευση, τα Self test και τον αριθμό των κρουσμάτων, επισημαίνει την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος. Στα αιτήματα διαφόρων φορέων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο, ο κ. Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα ωρών για να ανακοινωθούν όλα όσα θα ικανοποιούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητος. «Το υπουργείο παιδείας επεξεργάζεται ΚΥΑ προκειμένου όλοι οι εκπαιδευτικοί, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να έχουν όλα τα μέσα για την ασφάλεια τους με τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων».

Ήδη έχουν διατεθεί 4.5 εκατ. Self test για καθαρά προληπτικούς λόγους και οι  περίπου 400 μαθητές που διαπιστώθηκαν θετικοί, δεν μπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Με αυτόν το τρόπο υπολογίζεται ότι απεφεύχθη η μετάδοση του ιού σε περίπου 8.000 άτομα, τόνισε ο κ. Κόπτσης και προσέθεσε πως όλες οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολικών δομών λαμβάνονται έπειτα από τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Προσεχτικά και σταθερά βήματα είναι η μόνη δυνατότητα για να μην υπάρχουν πισωγυρίσματα.

Η σχολική διδακτέα ύλη έχει καλυφθεί είτε με διαζώσης διδασκαλία των μαθητών είτε με τηλεκπαίδευση. Επιπλέον, παράλληλα με την καθημερινότητα για την διαφύλαξη της υγείας της σχολικής κοινότητος, όπως είπε ο κ. Κόπτσης, εφαρμόζεται κατά γράμμα ο σχεδιασμός του υπουργείου στο  τρέχον πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος