Χαλκιδική: Στη φθορά του χρόνου παραδόθηκε ο Πύργος Μετοχίου Νέας Τρίγλιας

Ένας πύργος που περιμένει χρόνια να αναστηλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί είναι ο πύργος Μετοχίου στη Ν.Τριγλια Χαλκιδικής. Το μετοχιακό συγκρότημα έχει παραδοθεί στη φθορά του χρόνου με αποτέλεσμα μέρος του να έχει κατεδαφιστεί και να είναι επικίνδυνο για όσους περνάνε από το σημείο.

Ο αντιδήμαρχος Δ. Προποντίδας, Γιάννης Καραπανταζής αναφέρει σχετικά: «Είναι επικίνδυνο και προσπαθούμε να παίρνουμε κάποια μέτρα εκεί στο σημείο, ώστε να απομακρύνονται πεζοί και αυτοκίνητα».

Ο πύργος Μετοχίου κατασκευάστηκε το 1909 και λειτουργούσε σαν κατοικία των καλλιεργητών της περιοχής. Οι τελευταίες παρεμβάσεις έγιναν το 1990 από την επιτροπή νεωτέρων μνημείων. Μετά από ενέργειες του τότε δήμου Ν.Τρίγλιας τα οικόπεδα παραχωρηθήκαν στο δήμο για 5 χρόνια, ωστόσο λόγω καθυστέρησης αποκατάστασης, πέρασε ξανά στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό που ζητάει η δημοτική αρχή είναι η επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, προκειμένου να καταθέσει μελέτες και να ενταχθεί σε προγράμματα με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος