Χαλκιδική: Πώς πήγε η εκλογική διαδικασία – Τι δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Στη Χαλκιδική ο καιρός δεν βοήθησε σήμερα για επίσκεψη σε κάποια παραλία και έτσι οι ψηφοφόροι επικεντρώθηκαν στις εκλογές 2023 και την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Σε αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής έβρεξε για λίγη ώρα, το παραλιακό μέτωπο ήταν άδειο, όπως και τα καταστήματα εστίασης, ωστόσο η σημερινή εικόνα δε θύμιζε σε τίποτα την εικόνα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων όταν ο κόσμος επέλεγε να πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια να χαλαρώσει σε κάποια παραλία ή κάποιο καφέ.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, η διαδικασία στον νομό Χαλκιδικής εξελίσσεται ομαλά. 216 είναι τα εκλογικά τμήματα συν τρία τα τμήματα για τους ετεροδημότες, που βρίσκονται στον Πολύγυρο.

Τα όποια προβλήματα προέκυψαν νωρίτερα, επιλύθηκαν στη συνέχεια και όλα κύλησαν ομαλά.

Στη Χαλκιδική άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος, που ψήφισε στον τόπο καταγωγής του για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι πρώτη φορά ψήφισε με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ε.Ε. και ο δεύτερος επειδή πρόσφατα έχασε τον πατέρα του και δεν τον είχε στο πλευρό του. Έστειλε το μήνυμα ότι παλεύουμε για μία Ελλάδα ισχυρή μέσα σε μία ενωμένη Ευρώπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος