Χαλκιδική: Πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών το σπήλαιο και το μουσείο Πετραλώνων – Περιήγηση για τη Λ. Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη περιηγήθηκε στο νέο μουσείο του σπηλαίου των Πετραλώνων. Είναι ένας χώρος, που αποδόθηκε στο κοινό τον περασμένο Αύγουστο και έχει προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

«Ο πολιτιστικός τουρισμός είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στο ΑΕΠ της χώρας. Επομένως, με το σπήλαιο και με το μουσείο θεωρώ ότι τα Πετράλωνα και η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής έχουν πολλά να ωφεληθούν σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο», ανέφερε η Λ. Μενδώνη.

Όπως επεσήμανε η υπουργός πολιτισμού πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στο σπήλαιο αλλά και στο μουσείο από τον περασμένο Μάρτιο όταν και το σπήλαιο δόθηκε στο κοινό. Η υπουργός Πολιτισμού περιηγήθηκε και στο σπήλαιο των Πετραλώνων.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βαρβάρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος