Χαλκιδική: Κοπή δέντρων στο Δραγουντέλι με επιπτώσεις στη μελισσοκομία

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Χαλκιδική καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι κόβονται δέντρα στη Σιθωνία στο όρος Δραγουντέλι. Οι μελισσοκόμοι Χαλκιδικής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα μελίσσια τους ενώ το δασαρχείο τονίζει πως τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών μελισσοκόμων Χαλκιδικής, Αριστοτέλης Κασσανδρινός μίλησε στην ΕΡΤ3 για το θέμα λέγοντας: «Προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια, που είναι οι κοπές ανεξέλεγκτες και καθημερινές να τις σταματήσουμε και δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει κάτι. Συνεχίζονται οι κοπές πεύκων και κουκουναριάς, οι οποίες είναι 150 και 200 χρόνων. Τα κομμένα κλαδιά, που τα κόβουν και τα αφήνουν και ξεραίνονται είναι για παρανάλωμα του πυρός και άκρως επικίνδυνα για μια πυρκαγιά. Το δασαρχείο, επειδή στέλνουμε επιστολές και τηλεφωνικές, μας απαντάει ότι έχει γίνει περιβαλλοντική μελέτη, την οποία δεν έχουμε δει και κόβουν και καλοκαίρι με 30 βαθμούς έχουν συνεχίσει τις κοπές των δέντρων. Επίσης, πρόκειται για δάσος natura 2000 και είναι προστατευόμενο και απαγορεύεται η κοπή των πεύκων κατά κάποιον τρόπο και γίνεται και καταστροφή της πανίδας της χαμηλής βλάστησης», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αρ.Κασσανδρινός.

Από την πλευρά της, η Αφροδίτη Μπαλάσκα, δασολόγος-αναπληρώτρια δασάρχης δασαρχείου Πολυγύρου τόνισε στην ΕΡΤ3 ότι οποιεσδήποτε υλοτομίες γίνονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Δραγουντελίου γίνονται εντός ιδιωτικών δασών. Αυτό σημαίνει ότι ο δασοκτήμονας είναι ιδιώτης. «Σε κάθε περίπτωση γίνονται βάσει εγκεκριμένης διαχειριστικής μελέτης, η οποία υποβάλλεται, θεωρείται και εγκρίνεται από τη διεύθυνση συντονισμού. Στη συνέχεια, εφόσον εγκριθεί, συντάσσεται πρωτόκολλο εγκατάστασης από την υπηρεσία μας και γίνεται η δασοπολιτική επιτήρηση της υλοτομίας», επισήμανε η Αφ. Μπαλάσκα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος