Χαλκιδική: Καθαρισμός ακτών και βυθού στο πλαίσιο του Blue Halkidiki 2023

Η ομάδα του Greek Eco Project στα πλαίσια του Blue Halkidiki 2023 θα επισκεφθεί για άλλη μια φορά αρκετές περιοχές από θάλασσα και ακτή με στόχο την απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων απορριμμάτων. Με μια μεγάλη ομάδα εθελοντών και δυτών θα δράσουμε για το περιβάλλον, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Ξανθή Καλογνωμά

Επτά ημέρες περιβαλλοντικών δράσεων εντός και εκτός θάλασσας στο Τορωναίο κόλπο ταξιδεύοντας με καταμαράν και πραγματοποιώντας υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς. Το Blue Halkidiki ξεκίνησε το 2021 με σκοπό να κάνει κάτι μεγαλύτερο και δυνατότερο για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και συνέχισε το 2022 με μεγάλη επιτυχία.

Η έναρξη του Blue Halkidiki 2023, θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουλίου και η λήξη την Παρασκευή 7 Ιουλίου. Οι δράσεις ξεκινούν με το καθιερωμένο διήμερο Τουρνουά Beach Volley, που σηματοδότει την έναρξη του project, στην παραλία του Μώλου Χανιώτη Χαλκιδικης.

Εθελοντές και συνεργάτες θα ταξιδέψουν παραλιακά στον Τορωναίο κόλπο με καταμαράν, πραγματοποιώντας υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς αλλά και παράκτιες εκδηλώσεις για επτά συνεχόμενες ημέρες. Φέτος η ομάδα θα αποτελείται από 15 δύτες και περισσότερους από 30 εθελοντές του οργανισμού.

Η ρύπανση των θαλασσών είναι παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και ο άνθρωπος αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος καθώς δεν ζει σε αυτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος