Χαλκίδα: Έσπασαν όλα τα ρεκόρ τα γαϊτανάκια του Ευρίπου

Ο Δήμος Χαλκιδέων διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά τον θεσμό «Γαϊτανάκια του Ευρίπου», στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του δήμου για το φετινό «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας».

Μικροί και μεγάλοι χορευτές, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, σχολεία και ανεξάρτητες ομάδες, από όλη την Ελλάδα, έπλεξαν το δικό τους γαϊτανάκι, σε στεριά και θάλασσα και κατέληξαν στην μεγαλύτερη χορευτική αλυσίδα, χορεύοντας τον Ευβοϊώτικο Καβοντορίτικο στην παραλία της Χαλκίδας, από την παλαιά Γέφυρα έως και τον προβλήτα Αγίου Νικολάου.

«1750 και πλέον άνθρωποι, χορευτές από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν ένα τεράστιο γαϊτανάκι και αναβίωσαν ένα έθιμο που είχαν φέρει οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, ένα έθιμο που υποδηλώνει τον κύκλο της ζωής, από τη λύπη στη χαρά και από τον χειμώνα, στην άνοιξη. Στο τέλος όλοι οι χορευτές χορεύουν μαζί τον παραδοσιακό καβοντορίτικο. Ευελπιστούμε κάθε χρονιά να έρχονται και περισσότερους ανθρώπους, είναι μια εκδήλωση που πιστεύουμε κάποια στιγμή θα περάσει και στα ρεκόρ Guinness, καθώς δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, αυτή η ανθρώπινη χορευτική αλυσίδα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο ετοιμάζουμε επίσης ένα μεγάλο θέαμα, το Σάββατο έχουμε την παρέλαση των καρναβαλιστών και το επόμενο βράδυ, στα στενά του Ευρίπου καλούμε όλο τον κόσμο, καθώς θα δώσουμε ζωή στον Εύριπο», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 η κα.Δήμητρα Σακελλαράκη, αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού δήμου Χαλκιδέων.

«Στα ίχνη του Ευρίπου» είναι ο τίτλος της τελετής λήξης του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024 που θα πάρει το βράδυ της Κυραικής τη σκυτάλη, με ένα υπερθέαμα φωτός, ήχου, πυροτεχνημάτων, πολλές εκπλήξεις και πρωταγωνιστή τον μοναδικό Εύριπο. Η βραδιά θα κλείσει με μια παραθαλάσσια συναυλία με τον ταλαντούχο, βραβευμένο καλλιτέχνη, Κωστή Μαραβέγια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος