«Χαλάει» ο καιρός – Που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Αλλάζει απότομα από σήμερα το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Σιούτας μιλά στην ΕΡΤ3.

«Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού. Θα αρχίσει από τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Θα είναι σε δύο κύματα, απόψε το βράδυ στη διάρκεια της νύχτας θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, από το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και θα συνεχιστούν στην Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την αυριανή ημέρα. Τις πρωινές ώρες θα εξασθενίσουν στην Κεντρική Μακεδονία και θα συνεχιστούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το Βόρειο, Ανατολικό Αιγαίο. Τοπικά θα έχουμε έντονα φαινόμενα, θα έχουμε κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις. Θα είναι τοπικά τα φαινόμενα και δεν αναμένουμε μεγάλα προβλήματα. Το δεύτερο κύμα θα είναι από την Κυριακή, από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα, με παρόμοια φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Κυριακή, οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες , και θα πέσει κατά 5-6 βαθμούς η θερμοκρασία. Την Κυριακή αναμένουμε και κάποια χιόνια στα βόρεια ορεινά», όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση από τη Δευτέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος