Βροντού Πιερίας: Μία παρέλαση συμπερίληψης με ιδιαίτερο συμβολισμό

Στην Βροντού Πιερίας, ο Χρήστος, ένας μαθητής δημοτικού με αυτισμό, που κράτησε την γαλανόλευκη ως σημαιοφόρος στην παρέλαση, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και έφερε περηφάνια και δάκρυα συγκίνησης στα μάτια των γονιών, των εκπαιδευτικών και των συμμαθητών του, αποδεικνύοντας ότι η αριστεία δεν γνωρίζει εμπόδια.

Η στάση του σχολείου αναδεικνύει τη σημασία της συμπερίληψης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, δίνοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όπως τόνισε ο διευθυντής του σχολείου, Σάββας Σταυρίδης, η εικόνα του μικρού σημαιοφόρου με τη γαλανόλευκη στα χέρια δεν ήταν μόνο μια στιγμή υπερηφάνειας, αλλά ένα ζωντανό μήνυμα ότι η ισότητα και οι ίσες ευκαιρίες ανήκουν σε όλα τα παιδιά.

“Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ο αυτισμός δεν είναι τροχοπέδη όταν όλα είναι σε ένα πλαίσιο αρμονικά στημένο, τα παιδιά αυτά μπορούν να λάμψουν και, με τον κατάλληλο τρόπο, να αναδείξουν τις δυνατότητές τους. Ο Χρήστος που διαγνώστηκε με αυτισμό στην ηλικία των 2,5 ετών, στάθηκε ίσος μεταξύ ίσων”, τόνισε ο κ. Σταυρίδης, προσθέτοντας ότι, όταν κληρώθηκε για σημαιοφόρος, όλοι οι συμμαθητές του ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

“Η ενσυναίσθηση, είναι το σημαντικότερο που μπορεί να αναπτύξει ένα παιδί αυτής της ηλικίας ώστε αργότερα, στην ενήλικη ζωή, να δει με διαφορετική ματιά τον συνάνθρωπο που χρειάζεται στήριξη.”

Οι γονείς του μικρού Χρήστου, Γιάννης και Ελένη, με ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη αναφέρθηκαν στους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές του, οι οποίοι, όπως είπαν, “είδαν τον Χρήστο και όχι το αυτισμό.”

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος