«Βούλιαξαν» τα χιονοδρομικά κέντρα το σαββατοκύριακο

Έπειτα από μεγάλο διάστημα αναμονής για το πρώτο χιόνι, χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπόρ επισκέφτηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

Οι πίστες ήταν έτοιμες, οι επιχειρηματίες ανέμεναν το χιόνι και ο καιρός φάνηκε γενναιόδωρος. Το “έστρωσε”.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σοφία Ζουζέλη δεν έχασε ευκαιρία να πατήσει το άσπρο τοπίο που κάλυψε τα ορεινά.

Στην Βασιλίτσα “δεν έπεφτε καρφίτσα”. Οι κρατήσεις έφτασαν στο 100%. Ακόμη και εκείνοι που δεν ρέπουν προς τις ολισθηρές πλαγιές, βρήκαν το τοπίο καταπληκτικό, απολαμβάνοντας ήλιο και κρύο. Μια ηλιόλουστη ημέρα με θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον στην Καστοριά, που υπόσχεται αξέχαστες διακοπές.

Το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας, περιβαλλόμενο από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, προσφέρει καταπληκτική θέα προς τις λίμνες των Πρεσπών, ενώ οι διαδρομές των μονοπατιών ανάμεσα από τις οξιές δίνουν μια άλλη διάσταση.

Στόχος των τοπικών παραγόντων είναι το χιονοδρομικό στην Βίγλα να αποκτήσει δωδεκάμηνη λειτουργία, που δεν θα περιορίζεται μόνο στα χειμερινά σπόρ.

Άλλωστε, οι σύγχρονες τάσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά καταδεικνύουν μία στροφή σε εμπειρίες πιο εξατομικευμένες, ενώ οι προτιμήσεις των τουριστών διεθνώς συνδυάζουν πολλαπλότητα δραστηριοτήτων, που είναι ανεξάρτητες από τις καιρικές συνθήκες. Οι μορφολογικές, κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες στην Ελλάδα ευνοούν τον συνδυασμό διαφορετικών οδών στον τουριστικό χάρτη, που απευθύνονται σε περισσότερους επισκέπτες για τις ορεινές περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος