Βίντεο: Σπάνιο νεοσσός αυτοκρατορικού πιγκουίνου γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο

Το SeaWorld San Diego γιορτάζει τη γέννηση ενός θηλυκού νεοσσού αυτοκρατορικού πιγκουίνου για πρώτη φορά από το 2010, ανακοίνωσε την Τετάρτη (25 Οκτωβρίου) το ενυδρείο και θεματικό πάρκο.

Ο νεοσσός, που γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, είχε αρχικά πρόβλημα να βγει από το παχύ κέλυφος του, κάτι που το προσωπικό συνειδητοποίησε αργότερα ότι οφειλόταν σε δυσμορφία του ράμφους. Μετά από αρκετές ημέρες παρατήρησης της προόδου της, το προσωπικό αποφάσισε να ανοίξει μια μικρή τρύπα στο αυγό για να βοηθήσει τα πράγματα και ο νεοσσός έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ οριστικοποιούν την προστασία του αυτοκρατορικού πιγκουίνου της Ανταρκτικής στο πλαίσιο του νόμου των ΗΠΑ για τα απειλούμενα είδη. Η Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα ότι το ζώο κινδυνεύει με εξαφάνιση λόγω της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας και της απώλειας των θαλάσσιων πάγων.

Το SeaWorld San Diego φιλοξενεί 17 αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και λέει ότι είναι το μοναδικό μέρος στο δυτικό ημισφαίριο εκτός της Ανταρκτικής όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουν τα σπάνια πουλιά.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος