Βίντεο από τη σύλληψη ρομά μετά την καταδίωξη στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν όχημα μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε από την περιοχή της Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε στον Εύοσμο για να καταλήξει στους Αμπελόκηπους συλλαμβάνοντας τελικά τον οδηγό και άλλα δύο άτομα που επέβαιναν στο όχημα 29, 44 και 27 ετών αντίστοιχα.

Όλα ξεκίνησαν στη Μενεμένη όταν οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε με επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας συνεχώς το κόκκινο.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων στον Εύοσμο όπου ο ένας δικυκλιστής αστυνομικός προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί. Ο δεύτερος αστυνομικός συνέχισε να καταδιώκει το όχημα καταφέρνοντας να το ακινητοποιήσει βάλλοντας με το όπλο του στα ελαστικά του, αφού προηγουμένως ο οδηγός προσπάθησε να εμβολίσει τη μηχανή χωρίς να τα καταφέρει.

Σύμφωνα με την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων κατά την εξέλιξη του περιστατικού, η επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων ήταν για ακόμη μια φορά όπως τονίζουν προβληματική.

Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος της ένωσης Αστυνοομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «Πάνω από μία 10ετία οι ενδοεπικοινωνίες της ελληνικής αστυνομίας και ειδικότερα της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης είναι προβληματικές είναι διάτρητες και δημιουργούν πρόβλημα στο επιχειρησιακό σκέλος». Οι αστυνομικοί ζητούν από την επόμενη κυβέρνηση την ενίσχυση τους με σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται με τραύματα στα πλευρά και τον πνεύμονα σε θωρακοχειρουργικη κλινική.

https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2023/ert3/themata-ert3/06/08-15-41-sullhpsh-roma.mp4&bgimg=https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2023/06/08-15-41-sullhpsh-roma_2.jpg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος