Βέροια: Πρόγραμμα απασχόλησης για την επανένταξη ατόμων με θέματα ψυχικής υγείας

Ένας κοινωνικός συνεταιρισμός ψυχικής υγείας στη Βέροια υλοποιεί ένα πρόγραμμα επανένταξης ατόμων με θέματα ψυχικής υγείας.

Σκοπός του συνεταιρισμού, όπως αναφέρει η Νίκη Καρατζιούλα στην ΕΡΤ3 είναι η εύρεση θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκινητικά προβλήματα αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες. Δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους μετά τη θεραπεία τους, να απασχοληθούν στην κοινωνία για την επανένταξή τους.

«Ο κοινωνικός συνεταιρισμός ‘’Δεσμός’’ έχει ιδρυθεί το 2013, έχει υπηρεσίες καθαριότητας σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες εστίασης. Οι άνθρωποι, που επανεντάσσονται ξεκινούν με δραστηριότητα στην καθαριότητα, που είναι μια πιο κλεισμένη εργασία και συνεχίζουν και πιο εύκολα κοινωνικοποιούνται σε παροχές εστίασης, όπως είναι αυτός ο όμορφος χώρος, που έχουμε στο κυλικείο με παραχώρηση από τον δήμο Βέροιας, όπου γίνονται συναυλίες, παραστάσεις. Εμείς διατηρούμε το κυλικείο, όπου εργάζονται οι άνθρωποι με τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα και υγιείς ομάδες πληθυσμού, που παρακολουθούν αυτούς τους ανθρώπους αλλά κυρίως οι ίδιοι οι επόπτες και οι ψυχικής υγείας, που υποστηρίζουν το έργο αυτών των ανθρώπων», σχολίασε μεταξύ άλλων η Νίκη Καρατζιούλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος