Βέροια: Η “Πρωτοβουλία για το παιδί” ιδρύει 24ωρη γραμμή υποστήριξης

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια το 2008 και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αφοσιωμένο στην υπόθεση της προστασίας και της φροντίδας παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο: ορφανών, παραμελημένων, κακοποιημένων ή εγκαταλειμμένων παιδιών. Στηρίζεται στον εθελοντισμό και οι πόροι της προέρχονται κυρίως από δωρεές και δικές της δράσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Θεοδώρα Νιώπα, Συντονίστρια του Κέντρου Αναφοράς και Συμβουλευτικής της Πρωτοβουλίας.

Το Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής λειτουργεί στη Βέροια από το 2010. Σκοπός του είναι η καταπολέμηση της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών, της ενδοοικογενειακής βίας, των διακρίσεων, των ανισοτήτων και της φτώχειας, που πλήττουν παιδιά και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα γυναίκες-αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, στην Ημαθία και τις γειτονικές περιοχές, πρόσθεσε η κα Νιώπα.

Τα παιδιά των προβληματικών οικογενειών έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε επιθετική συμπεριφορά γιατί τα παιδιά αυτά εντάσσονται σε ομάδες ατόμων που τα ωθούν σε βίαιες αντιδράσεις. Εμείς τα προσεγγίζουμε στους χώρους που κινούνται και τα προτρέπουμε να έρθουν στη δομή και να μας εμπιστευθούν, επισημαίνει η κα Νιώπα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Αναφοράς Περιστατικού στο τηλέφωνο 2331023700 όλο το 24ωρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος