Πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε στην Iερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, η οποία αποτελεί το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων τον Δεκαπενταύγουστο για τον Ποντιακό Ελληνισμό.
Στη διάρκεια του συλλείτουργου, στο οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Βεροίας, Καμπανίας, Ναούσης Παντελεήμων, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Γιώργος Τανιμανίδης, βράβευσε αριστούχο μαθητή του Λυκείου Μακροχωρίου, στη μνήμη των 21 μαθητών του εν λόγω σχολείου που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυσtύχημα στα Τέμπη, στις 13 Απριλίου 2003, επιστρέφοντας από εκδρομή.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη και η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης, και παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, οι βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας (Ν.Δ), Χρήστος Γιαννούλης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Θεοδώρα Τζάκρη (Κίνημα Δημοκρατίας), εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο εορτασμός ολοκληρώνεται με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τη συμμετοχή Ποντίων – και όχι μόνο – που έχουν συρρεύσει για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος