Στις 5 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές

Την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2024, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το αναστηλωμένο και αποκατεστημένο ανάκτορο του Φιλίππου Β΄, στις Αιγές, το οποίο ο μελετητής της αρχαίας αρχιτεκτονικής Wolfram Hoepfner αποκάλεσε «Παρθενώνα της Μακεδονίας».

“Μαζί με το Πολυκεντρικό Μουσείο και τους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς και πόλο ανάπτυξης για την περιοχή”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Νίκος Καραμητσιόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βεργίνας. “Περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα έργα για την αστική ανάπλαση του χωριού με πεζοδρομήσεις και δενδροφυτεύσεις, αλλά και τη δημιουργία επιπλέον υποδομών στην περιοχή για να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην πρώτη τριάδα των ελληνικών μουσείων”, πρόσθεσε ο κ. Καραμητσιόπουλος.

Πρόκειται για  το ανάκτορο στο οποίο εστέφθη, ως βασιλεύς των Μακεδόνων, ο Μέγας Αλέξανδρος. Οικοδόμημα εντυπωσιακό τόσο σε μεγαλοπρέπεια όσο και σε έκταση, μνημείο μοναδικό, που, όπως έχει δηλώσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη «σε συνδυασμό με το Μουσείο που εγκαινιάσαμε ένα χρόνο πριν, μαζί με τον πολιτιστικό πλούτο των Αιγών, δημιουργεί έναν ισχυρό πολιτιστικό πόλο για την πατρίδα μας και μείζονα αναπτυξιακό πόρο για τη Μακεδονία».

Ο «Παρθενώνας της Μακεδονίας»: Όσα πρέπει να ξέρετε για το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος