Η κα Βασιλική Υψηλάντη είναι μία σχεδιάστρια μόδας που θέτει το μαντήλι πρωταγωνιστή στην γυναικεία γκαρνταρόμπα, επαναπροσδιορίζοντας τη χρήση του και βάζοντάς το δυναμικά στη ζωή της σύγχρονης γυναίκας.
Η ίδια δημιουργεί μαντήλια που συνδυάζουν την παράδοση της μεταξουργίας και του σύγχρονου ελληνικού design, ενώ έφτιαξε και το συλλεκτικό μεταξωτό μαντήλι της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι.
Πρόκειται για μία ξεχωριστή γυναίκα που βρίσκεται πίσω από ένα brand με βαθιές ελληνικές ρίζες, την πρώτη γκαλερί μεταξιού στον κόσμο, με έδρα την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την κα Υψηλάντη, το εγχείρημα αυτό, είναι μία «περιπέτεια» που ξεκίνησε το 2017 ως ιδέα να γίνει «κάτι» βασιζόμενο στην αισθητική, το σύγχρονο Design, την καλλιτεχνία και την παράδοση. Έπειτα από πολλή μελέτη, το 2019 έγινε αρχικά διεθνής καμπάνια crowdfunding κι έπειτα «σπίτι, γραφείο και αποθήκη» στην Καβάλα. Την Άνοιξη του 2020 έγινε διαδικτυακή γκαλερί και, έκτοτε, και συνεργάτης μουσείων και φορέων του πολιτισμού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος